Bijna een jaar geleden zaten we volop in de voorbereiding van het 60-jarig jubileum van Jachthoorn- en Trompetterkorps Edelweiss. In de periode dat Limburg carnaval vierde, hoorden we de eerste berichten over het corona virus. Toen leek het een probleem ver bij ons vandaan. Inmiddels houdt de corona pandemie de hele wereld al bijna een jaar lang in haar greep met verstrekkende gevolgen.

Net als vele andere evenementen, zagen we ons ook genoodzaakt het jubileumweekend dat gepland stond in mei 2020 te annuleren. Dit als gevolg van de kabinetsmaatregelen waarbij evenementen verboden waren en nog steeds verboden zijn. We hebben toen het besluit genomen om het jubileum een jaar uit te stellen in de hoop dat we mei 2021 alsnog met vele muziekliefhebbers een weekend lang zouden kunnen genieten van mars- en showmuziek. Met pijn in het hart hebben we opnieuw moeten besluiten om het jubileumweekend af te lassen. Daar zijn verschillende oorzaken voor.

De belangrijkste is uiteraard de veiligheid en gezondheid van publiek en deelnemers. Deze staat voorop. En zolang het virus niet onder controle is, kan er geen groen licht vanuit de overheid worden gegeven voor de organisatie van evenementen. Het zal geruime tijd in beslag nemen voordat iedereen gevaccineerd is en er sprake kan zijn van het organiseren van evenementen zonder gezondheidsrisico’s. De maatregelen van het kabinet hebben de hele amateurmuzieksector hard geraakt. Er zijn geen inkomsten terwijl vaste lasten gewoon doorgaan. Repeteren zoals vanouds is bijna onmogelijk geweest. Net als in topsport is een degelijke voorbereiding onmisbaar en dat kost tijd. Zelfs al zou er nu een evenement georganiseerd mogen worden dan kan niet de kwaliteit geboden worden die u gewend bent. Alle muziekkorpsen in Nederland en daarbuiten zitten in hetzelfde schuitje.

U zult begrijpen dat dit voor ons als jubilerende verenging opnieuw een domper is. Als we een aantrekkelijk programma met gegarandeerde kwaliteit en veiligheid voor ieders gezondheid willen presenteren, kunnen we niet anders dan afwachten wat het nieuwe jaar ons brengt.

We voelen ons enorm gesteund door het vertrouwen van sponsoren, begunstigers en de mensen die tickets gekocht hebben. Echter, op dit moment kunnen we nog geen nieuwe datum bekend maken, omdat we afhankelijk zijn van veel factoren waar we zelf geen invloed op hebben. Mensen die toegangskaarten gekocht hebben, worden in de gelegenheid gesteld het aankoopbedrag terug te vragen. De kopers ontvangen hierover een bericht van ons per mail. Vanzelfsprekend houden we u op de hoogte van alle ontwikkelingen via onze social media kanalen. Volg ons via onze website www.edelweissheerlen.nl en onze facebookpagina.

Mocht u naar aanleiding van dit bericht vragen hebben dan kunt u deze sturen naar: edelweissheerlen2020@gmail.com

We hopen op uw begrip en zullen er alles aan doen voor zover dat binnen onze mogelijkheden ligt om ons 60-jarig bestaan alsnog te gaan vieren. We hopen u dan weer in goede gezondheid welkom te heten.

Met muzikale groet,

Martin Mannheims

Voorzitter stichting Edelweiss 2020

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment