Organisatie

Het bestuur van Edelweiss bestaat uit vrijwilligers die zich inzetten om de dagelijkse gang van zaken rondom de vereniging in goede banen te leiden. Naast het dagelijks bestuur zijn er enkele bestuursleden die allemaal hun eigen aandachtsgebied hebben. Verder wordt er veel werk verzet in commissies ter ondersteuning van het bestuur.

Dagelijks bestuur

Commissies

Ronald van Kessel
mediateam
PR@edelweissheerlen.nl

Instructieteam

Vanwege het unieke karakter van de instrumenten zijn er weinig arrangementen voorhanden. De meeste muziek wordt zelf gecomponeerd en gearrangeerd door het instructieteam onder leiding van Marcel Falize die al 30 jaar de muzikale leiding over het korps heeft. Het instructieteam is inmiddels versterkt met zijn zonen Colin, Dean en Glenn waarbij laatstgenoemde ook de shows schrijft.

 

Commissie Logistiek

Ieder optreden is een hele logistieke operatie. Uniformen en instrumenten dienen ieder optreden in- en uit geladen te worden. We reizen per touringcar en hebben de beschikking over een aanhangwagen. Deze commissie ondersteunt onze muzikanten zo goed mogelijk, zodat zij zich kunnen focussen op hun optredens. Bij een straatparade begeleidt de logistieke crew het muziekkorps door mee te lopen en waar nodig te assisteren.

 

Commissie Activiteiten

Naast de nodige muzikale uitdagingen kenmerkt de onderlinge sfeer zich als een warme familieband. Daarom organiseert deze commissie verschillende keren per jaar ontspannende activiteiten zoals een familiedag, een winterwandeling of een uitstapje naar een pretpark.

 

Commissie Sponsoring

Onze sponsorcommissie onderhoudt de contacten met bestaande en potentiƫle sponsoren. Edelweiss mag zich gelukkig prijzen met een grote groep trouwe sponsoren. Desondanks is een ambitieuze vereniging als Edelweiss steeds op zoek naar nieuwe sponsoren die willen helpen onze muzikale dromen te realiseren. Ook organiseert deze commissie andere activiteiten om steeds over voldoende financiƫle middelen te kunnen beschikken.

 

Het mediateam

Het mediateam is verantwoordelijk voor de zichtbaarheid en publiciteit van de vereniging, zoals het bijhouden van de website, Facebook, Instagram, Youtube, nieuwsbrieven voor de leden en de perscontacten.

 

Commissie ledenwerving

Edelweiss telt ruim 50 musicerende leden. Om dit aantal op peil te houden en het liefst verder te groeien, zijn we altijd op zoek naar nieuwe ervaren muzikanten en nieuwe leden die graag een van onze instrumenten willen leren bespelen. Deze commissie zet zich actief in om nieuwe leden te werven.