Na anderhalf jaar zonder optredens werd het met de versoepeling van coronamaatregelen weer eens tijd voor een taptoe. Een van de weinige taptoes die in 2021 nog konden doorgaan, vond bijna 300 kilometer hier vandaan plaats in de mooie kustplaats De Panne in België. Na een busrit van ruim 3 uur arriveerden de uitgelaten muzikanten op hun bestemming. De sfeer zat er goed in toen we Plopsaland passeerden, maar voor een uitstapje naar Plop en zijn vrienden was helaas geen tijd. Eddie, onze chauffeur achter het stuur van de André Rieu touringcar, kon zijn stuurmanskunsten laten zien in de smalle straatjes van het centrum. We konden uitstappen bij basisschool De Tuimelaar waar de sporthal was ingericht als kleed- en opslagruimte voor alle deelnemende korpsen.

Vrijwel direct na aankomst konden we het taptoeplein testen en de show een keer oefenen. Hierna was er voldoende tijd voor een heerlijke pastamaaltijd die de organisatie beschikbaar stelde en om De Panne met al zijn moois te verkennen en de andere korpsen aan het werk te zien. Rond de klok van 16.30 uur marcheerden we van de Tuimelaar naar de markt waar de tribunes goed bevolkt waren. Alle deelnemende korpsen hadden er na zo’n lange periode van gedwongen rust extra veel zin in om het publiek met muziek en show te vermaken en werden hiervoor door het publiek met dik applaus beloond.

Voor Showkorps El Fuerte (Koksijde) voelde het waarschijnlijk als een thuiswedstrijd. Drum Spirit (Dadizele) liet zien waarom zij de finale van Belgium Got Talent behaalde. De Red Hackle Pipe Band & Highland Dancers (Antwerpen) en West Coast Pipe Band (Snaaskerke) hielden de “pipe” traditie in ere. De Deltaband uit Vlissingen voerde de show “Family matters” op en Jong Pasveer uit Leeuwarden trad zelfs twee keer op deze middag. Bij de finale kregen alle korpsen naast lovende woorden van de organisatie ook een trofee uitgereikt uit handen van diverse gemeenteraadsleden.

Rond 18.00 uur werd de bus ingeladen en de terugrit ingezet die door drukte en onvermijdelijke files wat langer duurde dan de heenreis. We kijken terug op een mooie dag vol zon, zee, strand en een geslaagde taptoe met een geoliede organisatie door Toerisme De Panne en SPH Events. Nu weten we weer waarom muziek maken voor zoveel plezier bij muzikanten en publiek zorgt. Ook zijn we blij met de live beelden en foto’s die Korpsspot en Good-Art van alle optredens hebben gemaakt en terug zijn te vinden op www.korpsspot.nl

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment