Na het laatste concert van Andre Rieu en het Johan Strauss Orkest in 2019 in Maastricht, is de maestro weer terug in zijn thuisstad. Het Vrijthof, het mooiste plein van Nederland, is weer omgetoverd in een groot open lucht theater. Jachthoorn- en Trompetterkorps Edelweiss uit Heerlen is een van de speciale gasten tijdens alle concerten die Rieu de komende weken in hartje Maastricht geeft.

 

De laatste maanden stonden de repetities van Edelweiss in het teken deze concertreeks. Als voorbereiding werd er ook gerepeteerd in de muziekstudio van Rieu en uiteraard was er een generale repetitie op het Vrijthof. Vanaf 7 juli beginnen de Vrijthofconcerten en hoe mooi is het dan dat Edelweiss in haar nieuwe uniform optreedt. Na ruim twintig jaar wordt afscheid genomen van het huidige uniform dat plaatsmaakt voor een nieuwe outfit in de herkenbare Edelweiss kleuren en afgeleid is van het grenadiersuniform.

 

Vol trots zal het korps zich hiermee de komende jaren weer op menige taptoe en parade tonen. Edelweiss heeft alles in het werk gesteld om dit op tijd voor elkaar te krijgen en is dan ook iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt erg dankbaar. Bij de Vrijthofconcerten betreedt Edelweiss samen met het groot Europees mannenkoor het podium. Nadat het koor met 150 man sterk het prachtige Conquest of Paradise ten gehore heeft gebracht speelt Edelweiss samen met het koor een prachtig stuk waar de klanken van de jachthoorn helemaal tot zijn recht komen. De muzikanten van Edelweiss verheugen zich vanzelfsprekend enorm op deze muzikale happening die iedere dag door ruim 10.000 Rieu fans uit de hele wereld wordt bezocht.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment