Nadat de confetti van carnaval was opgeruimd en de pakjes weer een plekje in de kledingkast kregen, organiseerde Edelweiss op de eerste vastenzondag een dag speciaal voor alle leden. De opkomst was erg goed en het programma zeer geslaagd. Na twee coronajaren en een druk muzikaal 2022 was het bijna onmogelijk om jubilarissen te huldigen. Gelukkig konden de diverse jubilarissen vandaag in het zonnetje worden gezet.

Ivo Eussen is net als zijn tweeling broer Ralph 12,5 jaar lid en beide jubilarissen spelen klaroen. Hun muzikale roots liggen in de wereld van de schutterijen. Een hobby die zij moeiteloos combineren met alle optredens bij Edelweiss. René Zinzen begon als jong menneke ook bij een schutterij op de kleine trom. Bij Edelweiss is hij al jaren allrounder en speelt nu 12,5 jaar verschillende slagwerkinstrumenten. Dat doet hij overigens ook nog als vrijwilliger bij het Fanfarekorps der Genie. Hanny Lindelauf is een prachtig voorbeeld van het gezegde dat je nooit te oud bent om te leren. Zonder enige muzikale opleiding stapte ze bij Edelweiss binnen en speelt jachthoorn. Met haar aanstekelijk enthousiasme is zij eveneens 12,5 jaar lid en nog lang niet van plan om te stoppen. Ook Dylan Stolarski is 12,5 jaar lid van Edelweiss en speelt klaroen. I.v.m. andere verplichtingen kon hij niet aanwezig zijn en staat helaas niet op de foto. De muzikale genen heeft hij van zijn vader die ook jarenlang deel uitmaakte van het korps. Uniek mag het lidmaatschap van Giel Aarts zeker genoemd worden. 50 jaar lid en sinds mensenheugenis het boegbeeld van de vereniging. Als trotse tambour-maître gaat hij voorop en speelt daarnaast ook lyra in het korps.

Tot slot vermelden we met trots dat Margareth Pijls onder groot applaus werd benoemd tot erelid van Edelweiss. Niet alleen is ze al lid sinds de oprichting van Edelweiss, maar heeft ze na een lange loopbaan als muzikant vele functies binnen de vereniging bekleed zoals bestuurslid en voorzitster van het uniformenfonds. En ook nu is ze nog actief in de barcommissie. Naast oorkondes en de jubileumspeldjes van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen kreeg iedereen uiteraard een mooi boeket bloemen uit handen van voorzitter Glenn Falize.

2 reacties

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment