Jachthoorn- en Trompetterkorps Edelweiss was zondagmiddag 22 september een van de deelnemers aan de taptoe die door christelijke harmonie de Bazuin in samenwerking met gemeente Brunssum werd georganiseerd in het kader van 75 jaar bevrijding van het Zuid Limburgse Brunssum. Verder namen de douaneharmonie, de Maastrichtse Verkennersband, Kunst & Genoegen en Fanfarekorps Nationale Reserve deel aan deze unieke bevrijdingstaptoe.

Na de opening door schutterij Gregorius de Grote en het “thuisspelende” Parcival was het meteen de beurt aan Edelweiss. Een paar dagen voor de aftrap van de Nationale Taptoe in Ahoy Rotterdam was dit een prima gelegenheid om de show voor een groot publiek neer te zetten. De tribunes die plaats boden aan 2000 toeschouwers waren volledig uitverkocht. Als traditioneel jachthoorn- en trompetterkorps werd de show geopend met het statige en stijlvolle Boléro Militaire. Hierna trakteerde het korps het publiek op een sambanummer waarin vooral de slagwerksectie kon laten zien wat het in huis heeft. Dit paste prima bij de tropische temperatuur van dik 25 graden die inmiddels op de thermometer stond.  Ook het vervolg van de show waarin onder meer Reflexion ten gehore werd gebracht, viel goed in de smaak bij het zeer enthousiaste publiek. Onder luid applaus marcheerde Edelweiss door de uitgang. De generale mag als zeer geslaagd beschouw worden, zeker nu de taptoekoorts enkele dagen voor de Nationale Taptoe in Rotterdam aan het stijgen is.

Na de taptoe werden de korpsen door de organisatie getrakteerd op een heerlijk buffet. Hierna maakten alle korpsen hun opwachting tijdens de ticker tape parade die door het centrum van Brunssum trok. De parade was een prachtige stoet met bijna 100 historische, geallieerde legervoertuigen, veteranen uit diverse landen, delegaties van JFC Headquarters (NAVO basis in Brunssum) en muziekkorpsen. De taptoedeelnemers hadden in inmiddels gezelschap gekregen van enkele lokale muziekverenigingen. Ook hier was de sfeer uitmuntend. De mensen stonden rijen dik langs de route en begroetten de deelnemers met vlaggetjes van de landen die Brunssum 75 jaar geleden bevrijdden. Niet alleen voor de veteranen, maar ook voor alle muzikanten was het een feest om hieraan mee te mogen doen. Een groot compliment voor de organisatie is zeker op zijn plaats.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment