Het weekend van 15 en 16 juni 2019 stond Bad Münstereifel, in de Duitse Eifel, weer op zijn kop vanwege het jaarlijkse muziekfestival. In dit toeristische stadje wordt ieder jaar weer een groot muziekspektakel gehouden.

De straten lopen vol mensen die komen kijken en luisteren naar de korpsen die op verschillende plekken in de stad het publiek vermaken tijdens de “Kurkonzerte“. Een mooie term voor de concerten die alle korpsen beurtelings geven in het gezellige centrum van dit kuuroord. Na de concerten werden de deelnemers door de organisatie getrakteerd op een heerlijke lunch. Hierna maakten de korpsen zich gereed voor de streetparade.

De muziekkorpsen werden vooraf gegaan door verschillende schutterijen die op hetzelfde moment hun schuttersfeest in de stad hadden. Zo werd het deelnemersveld twee keer zo groot en viel er heel wat te bekijken voor de toeschouwers. De streetparade kronkelde zich door het centrum met karakteristieke bouwwerken en dat gaf  een extra sfeervolle entourage. De zon maakte het plaatje compleet. Wat verder opvalt bij optredens in Duitsland is dat het publiek altijd zeer enthousiast reageert zodra een muziekkorps in aantocht is. Ieder korps wordt met een warm applaus begroet en als er bij het defilé iets bijzonders gedaan wordt zoals het maken van een counter. Dan gaat het publiek helemaal uit zijn dak alsof de wereldkampioen voetbal net aan hun voorbij trekt. Dat is toch een bijzonder gevoel voor ieder korps.

Alle lof voor de toeschouwers die ieder korps, groot of klein, voor hun muzikale bijdrage respecteren. Edelweiss kon weer terugblikken op een geslaagde dag. Met twee wisselbekers op zak, 1e prijs voor de streetparade en een 1e prijs voor de “overall beste korps” inclusief beoordelingsconcert, stapte het jachthoorn- en trompetterkorps in de bus op weg naar huis. Maar net zo belangrijk, het was een gezellige dag in een prachtige omgeving en een goede opmars voor het muziekweekend in Rastede later deze maand.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment