Jachthoorn- en Trompetterkorps Edelweiss heeft het Open Duits kampioenschap in de afdeling concertwedstrijden (hoogste divisie) voor marchingbands gewonnen. 96 punten viel het korps uit Heerlen ten deel. Dat gebeurde het weekend na Hemelvaart tijdens het Deutsches Musikfest in Osnabrück.

Daarmee werd Edelweiss winnaar in het Open Duits Kampioenschap 2019. Het Limburgse mars- en showkorps kwam ook uit in de marswedstrijden waar het met 84,33 punten een eerste prijs pakte. Prima prestaties voor het korps dat weer enkele jonge leerlingen zag instromen die hun debuut maakten bij dit grootse evenement.

Edelweiss was door de Bundesvereinigung Deutscher Musikverbände (BDM) uitgenodigd om naar Osnabrück te reizen. Het Deutsches Musikfest is een van de grootste muzikale evenementen van Duitsland. Het evenement vindt één keer in de zes jaar plaats, telkens in een andere deelstaat. Daarbij vaardigen alle Duitse muziekorganisaties deelnemers af. Circa 300 voornamelijk Duitse verenigingen met in totaal zo’n 15.000 muzikanten maakten hun opwachting tijdens diverse wedstrijdonderdelen verspreid over bijna 40 locaties zoals sportvelden en – hallen  in de stad. Het muziekfeest werd afgesloten met een grote streetparade waaraan Edelweiss deelnam en live op televisie werd uitgezonden door de Norddeutscher Rundfunk (NDR). 

Een drukke periode voor Edelweiss dat vóór de zomervakantie nog naar Bad Münstereiffel gaat voor een weekend vol blaasmuziek en ook nog deelneemt aan de Rasteder Musiktage, beide in Duitsland. Na de vakantie gaat het verder met een optreden dichterbij huis, de Bevrijdingstaptoe in Brunssum en daarna nog de absolute kers op de taart van dit seizoen, deelname aan de Nationale (militaire) Taptoe in Ahoy Rotterdam.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment