Nationale Vereniging de Zonnebloem is een landelijke vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor mensen met lichamelijke beperkingen door ziekte, leeftijd of handicap. Met ruim 38.000 vrijwilligers is het een van de grootste vrijwilligersorganisaties in Nederland.
De vereniging kent ongeveer 1.100 lokale afdelingen die individueel of in samenwerking activiteiten organiseren. Jaarlijks worden ruim een miljoen bezoeken aan huis afgelegd bij mensen die door een lichamelijke beperking moeilijk de deur uit kunnen. Voor duizenden mensen organiseert de Zonnebloem aangepaste vakanties in Nederland met verzorging en medische begeleiding in speciaal aangepaste accommodaties.
De Zonnebloem heeft ook een afdeling in Heksenberg. Dat is ook de wijk waarin Jachthoorn- en Trompetterkorps Edelweiss bijna 60 jaar geleden het levenslicht zag. Edelweiss, overigens door de oprichter in 1960 ook vernoemd naar de Edelweissbloem, verzorgde zondag 17 maart jl. geheel belangeloos een gratis toegankelijk koffieconcert voor de Zonnebloem. En bij een koffieconcert horen uiteraard koffie, thee en Limburgse vlaai.
De leden van de Zonnebloem lieten zich dit goed smaken. In het publiek zagen we ook Kleis Adema, gemeenteraadslid bij de Gemeente Heerlen en zelf ook actief als vrijwilliger bij de Zonnebloem. Tijdens het concert werden diverse stukken ten gehore gebracht die Edelweiss het komend jaar ook zal spelen op maar liefst drie concertreizen die het korps dit jaar voor de boeg heeft. Onder dankzegging van Truus Adema, voorzitster van De Zonnebloem afdeling Heksenberg, voor dit muzikale cadeau werd het koffieconcert met een stevig applaus afgesloten. Edelweiss en De Zonnebloem hebben afgesproken hier een jaarlijks terugkerende activiteit van te maken.
Een mooi initiatief van twee verengingen die centraal staan in de gemeenschap en het verenigingsleven in Heksenberg

1 reactie

 1. Prachtige vereniging speel zelf ook al bijna50 jaar bij het korps van schutterij St Sebastianus Naer hadden eerst een klaroen korps nu een jachthoorn korps
  Als ik dit zo zie hoe houden jullie zo veel leden en hoe krijgen jullie jeugd leden er bij ?
  Bij ons word het steeds moeilijker we hebben in 2009 het OLS gehad kinderen van de school 2x het kinder OLS gewonnen en ook nog het Est 2018 georganiseerd
  En toch leuk het niet om de jongeren bij de schutterij te krijgen en te houden
  Wij hebben nog geluk wij hebben nog ±25 drumband leden veel schutterijen hebben er maar een paar
  Denk dat ik dit jaar wel naar de taptoe in Roermond kom kijken
  We hadden een paar jaar geleden ook een schouw ingestudeerd maar toen werd de taptoe op het laatste moment afgezegd in Roermond
  Ik vind muziek maken leuk speel nauw pauken maar heb eerst altijd snaar trom gespeel ga wel nog op de schuttersfeeste op met de snaartrom

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment