JUBILEUMWEEKEND  EDELWEISS AFGELAST I.V.M. CORONA VIRUS

Heerlen, 25 maart 2020

Het corona virus houdt grote delen van de wereld in haar greep, zo ook Nederland. Net als vele andere evenementen, kan ook ons jubileumweekend op 8-9-10 mei 2020 helaas niet doorgaan. Dit als gevolg van de genomen maatregelen door het kabinet waarbij evenementen tot 1 juni 2020 verboden zijn.

Veiligheid en gezondheid van publiek en deelnemers staan vanzelfsprekend voorop. Natuurlijk is er teleurstelling bij de organisatie en iedereen die Edelweiss een warm hart toedraagt. Een lange tijd van voorbereiding ging vooraf aan de geplande festiviteiten in mei en dan is het erg jammer wanneer zo’n evenement afgelast moet worden door factoren waar niemand invloed op heeft.

Echter, ik weet zeker dat de teleurstelling bij de organisatie snel plaats zal maken voor nieuw enthousiasme, want ons jubileum zal zeker gevierd worden en daarbij zullen we geen concessie doen aan de kwaliteit van ons programma.

Op dit moment is er nog geen nieuwe datum bekend, omdat dit met vele partijen moet worden afgestemd. Zodra er een nieuwe datum is bepaald, communiceren wij dit uiteraard zo snel mogelijk via onze website www.edelweissheerlen.nl en onze facebookpagina. Vooralsnog gaan we uit van een weekend in mei 2021.

Voor nu ligt onze prioriteit bij het informeren van alle betrokkenen zoals de deelnemende muziekverenigingen, sponsoren en genodigden en degenen die toegangskaarten gekocht hebben.

Gekochte tickets blijven geldig voor het evenement, maar dan op een nieuwe datum. Meer informatie hierover sturen we binnenkort via e-mail naar iedereen die tickets gekocht heeft.

Wacht u dit bericht s.v.p. af. Mocht u naar aanleiding van dit bericht vragen hebben dan kunt u deze sturen naar: edelweissheerlen2020@gmail.com

Wij hopen op uw begrip in deze en rekenen op uw komst op een later moment wanneer we ons 60 jarig bestaan alsnog zullen vieren. Daar hebben we alle vertrouwen in.

Met muzikale groet,

Martin Mannheims

Voorzitter stichting Edelweiss 2020

Jubileumprogramma Edelweiss 2020

2020 is het jaar waarin Edelweiss haar 60 jarig bestaan viert. Dit doen we met een spetterend jubileumprogramma in het weekend van 8-9-10 mei 2020. Iedereen is van harte welkom. Kijk regelmatig op onze website en Facebook pagina. Hier kunt u alles lezen over de kaartverkoop en alle optredende verenigingen.

Vrijdag 8 Mei 2020 (aanvang 20:30)
Lokatie: Corneliushuis Heerlerheide

Een avond vol muzikaliteit met een vleugje humor en een toefje chaos. Hiervoor staat ANDERKOVVER garant Een top coverband die het verschil maakt. Muzikale duizendpoten die een concept bieden dat spraakmakend is in de wereld van coverbands. Mannen die hun publiek weten te imponeren en improviseren tot kunst hebben verheven. En dat in elke muziekstijl uit iedere windstreek. De bandleden staan met ongelooflijk veel plezier op het podium en stralen dit ook uit. Bij Anderkovver gaat het publiek in iedere tent of zaal uit zijn dak!

Zaterdag 9 Mei 2020 (aanvang 19:00)
Lokatie: Corneliushuis Heerlerheide

Music Night Concertavond met medewerking van diverse muziekgezelschappen en een uniek koor.

Deze avond betreden maar liefst 250 muzikanten en koorleden het podium. Een bijzonder moment tijdens ons jubileum!

 • Jachthoorn en Trompetterkorps Edelweiss Heerlen
 • Trommel en Klaroenkorps Sainte Cecile Eijsden
 • Oratoriumvereniging (gemengd koor) Heerlen
 • Koninklijke fanfare St. Joseph Heerlerheide
 • Fanfare St. Caecilia Nieuw Einde
 • Harmonie St. Gerardus Heksenberg

Zondag 10 Mei 2020 (aanvang 14:00)
Lokatie: Corneliusplein Heerlerheide

Een taptoe met een deelnemersveld om van te smullen.

Diverse showkorpsen die in binnen- en buitenland optreden en grote bekendheid genieten mede door hun succesvolle optredens tijdens het WMC.

Deelnemers aan de taptoe zijn:

 • Jachthoorn en Trompetterkorps Edelweiss Heerlen
 • Showband Takostu Stiens (huidige WMC kampioen Marsparade)
 • Drum en showband Advendo Sneek
 • Maastrichtse Verkenners Band (MVB) Maastricht
 • Coriovallum Pipeband Heerlen
 • Show en Marchingband Exempel Empel

Tickets

Agenda

Kaartverkoop

Kijk regelmatig op deze website en onze Facebook pagina. We vermelden hier wanneer de verkoop van de tickets van start gaat en hoe u tickets voor het jubileumfeest kunt kopen

Dit Jubileum wordt mede

mogelijk gemaakt door

Het jubileum wordt mede mogelijk gemaakt door